Foredragsholdere

På Webdagene møter du foredragsholdere av internasjonal klasse, med sterke meninger og unik kunnskap:

Mike Monteiro

Mike er medgrunder og designsjef for designbyrået Mule Design og har skrevet bøkene Design is a job og You’re my favorite client.

Brenna Lynch

Brenna er leder for brukerundersøkelser i Etsy, opplevelsen til de som selger produkter der er hennes hovedområde. Hun jobbet tidligere med brukerundersøkelser i Meetup.

Kevin Hoffman

Kevin er informasjonsarkitekt og designstrateg. Han har jobbet med web siden 1995 og er lei av ineffektive møter i webprosjekter. Straks kommer hans første bok "Meeting Design" ut på Rosenfeld media.

Jonathan MacDonald

Jonathan er grunnlegger av Thought Expansion Network, anerkjent foredragsholder, forfatter og entreprenør. Han utfordrer vår tankegang rundt potensialet til teknologien og hvordan den former samfunnet.

Soraya Darabi

Soraya er en autoritet innen digital forbrukeratferd og hvordan utnytte ny teknologi for å øke effektivitet, synlighet og vekst. Hun var New York Times første leder for sosiale medier i en alder av 23. Hun laget og implementerte medielederens første strategi for sosiale medier.

Krystal Higgins

Krystal er UX-designer og samler på gode brukeropplevelser for nye brukere på firsttimeux.tumblr.com. Hun har jobbet med web, mobil og wearable for firmaer som Google og eBay.

Jeff Gothelf

Jeff er Lean-aktivist i Neo. Han sprer ordet om godt teamarbeid, produktinnovasjon og bevisbaserte beslutninger.

Lauren Currie

Lauren er fra Skottland, hun er designer og entreprenør. Hun tenker, skriver og snakker om design, sosial endring og entreprenørskap. Hun leder også Hyper island’s MA i opplevelsesdesign.

Gerry McGovern

Gerry har skrevet fem bøker om behovet for brukersentrering på internett. Han står bak metoden Customer Carewords og på kundelisten finner du blant annet Cisco, Microsoft og EU-kommisjonen.

Ove Dalen

Ove regnes som en av landets fremste eksperter på innhold og strategi for web. Han utga i 2009 boken Effektiv nettskriving, og i 2012 kom Slik lykkes du endelig med innhold på nett som han skrev sammen med Eirik Hafver Rønjum.

Dag Helge Scott

Dag Helge er interaksjonsdesigner i Netlife Research. Han brenner for den helhetlige brukeropplevelsen, friksjonsløs navigasjon og pene datavisualiseringer.

Sara Rosso

Sara er markedssjef i Automattic/Wordpress og har 20 års erfaring fra å jobbe med teknologi og digital strategi. Hun representerer Wordpress i debatten om publiseringsløsninger.

Målfrid Jordet Ågotnes

Målfrid blir glad når du skriver tekster som fungerer. Med smittende skriveglede jobber hun frem tydelig og målrettet innhold i alle kanaler. Hun brenner for at bedrifter skal finne riktig stil og tone, som leserne kjenner seg igjen i.

Ida Jackson

Ida brenner for å lage nett-tjenester med ryddig, oppdatert og engasjerende innhold. Hun har hjulpet digitale etternølere å skrive tekster for digitale innfødte, og er vant til å tenke på brukere i alle aldre og livsfaser.

Ida Aalen

Ida har nylig gitt ut sin andre bok om sosiale medier, og er stadig vekk å se som kommentator og debattant i TV, radio og aviser. Hun holder jevnlig foredrag om alt fra medievaner til responsiv design og innholdstrategi, både i Norge og internasjonalt.

Stine Camilla Bjerkestrand

Stine er teamleder og strategikonsulent i Netlife Research, med mer enn 15 års fartstid som redaktør og leder for en rekke reaksjonelle og kommersielle nettsteder. Hun har faglig bakgrunn i journalistikk, innovasjon og ledelse.

Wilhelm Joys Andersen

I et tidligere liv laget Wilhelm nettlesere. Nå leder han sitt eget utviklingsbyrå, der han forsøker å omgjøre ambisiøse mål til fungerende kode.

James Norwood

James er en av høvdingene i Episerver internasjonalt. Han har jobbet mer enn 25 år i bransjen og har dyp innsikt i publiseringsløsninger. Vi får høre hans tanker om fremtiden for disse.

Bård Farstad

Bård er medgrunder av eZ Systems og har jobbet med publiseringsløsninger i mer enn 15 år. På Webdagene deltar han i debatten om fremtidens publiseringsløsning.

Anders Waage Nilsen

Anders er kreativ leder i Netlife Research Bergen. Han mener mye om publiseringsløsninger, derfor skal han lede debatten om akkurat det på Webdagene.

Sesilie Urkegjerde Halland

Sesilie leder kurs- og konferansevirksomheten i Netlife Research. Det vil si at hun jobber med Webdagene nesten hver dag hele året. På konferansen skal hun lose deltagerne gjennom det hele i tospann med Jostein.

Jostein Magnussen

Jostein er en av grunderne av Netlife Research og en av Norges beste og mest provoserende foredragsholdere på vårt fagområde. På Webdagene skal han lose deltagerne gjennom konferansen som konferansier i tospann med Sesilie.

Øyvind Storli Hoel

Øyvind har bred digital erfaring, med alt fra front- og backend-utvikling til strategiarbeid og innholdsrådgivning. Han er en skikkelig «doer» som er opptatt av kontinuerlig forbedring, og at «litt» som oftest er bedre enn «ingenting».

Eivind Lærum

Eivind er produktsjef i EPiServer Norge, og kjenner EPiServers produktportefølje godt.

Helene Graver

Helene har hatt ansvar for publiseringsløsninger og digitale løsninger siden 1999 og har inngående kjennskap til de fleste løsninger fra både kunde og leverandør-siden.